Inte bara koncentrationen som saknas

Livet och funderingar 17 mars 2011 | 3 Comments

Det är inte bara koncentrationen som falerar, minnet är lite si och så där också. Jag kommer på mig själv med att sitta och stirra på skärmen och har ingen aning om vad det var jag skulle göra. Jag vet att det fanns där för någon minut sen för det var därför jag hoppade till programmet jag stirrar på, men nu har jag inte minsta susning om vad det var för nåt.

Allt känns så himla konstigt. Inget av det jag upplever nu har jag upplevt förut. Visst har jag tidigare haft problem att koncentrera mig på jobbet, men det har mest varit för att jag dragit mig för att göra något tråkigt, det är ju så mycket roligare att slösurfa då. Men det här är nåt helt annorlunda, min hjärna funkar helt enkelt inte. Jag kan följa alla tips som finns för att få en störningsfri miljö, men det spelar ingen roll. Om jag så bara satt med ett enda program öppet skulle jag iaf inte kunna koncentrera mig.

Jag är trög också. Jag fattar liksom inte saker. Vissa saker behöver folk säga eller förklara flera gånger för att jag ska ha en chans att förstå. Som tur är verkar det inte vara något fel på långtidsminnet så saker jag lärt mig för mer än ett halvår sen sitter bra, men nya saker är svåra att få in.

Vissa dagar kommer min underbara pojkvän, som jobbar i samma bransch som jag, hem från jobbet och vill diskutera olika lösningar eller problem han stött på under dagen. Jag försöker verkligen lyssna och förstå, men det blir mest att jag sitter där och nickar och hummar och låtsas hänga med. För jag fattar inte. Och det är inte för att han förklarar dåligt, det går bara inte in. Men jag har inte berättat för honom att jag inte fattar, så ni kan väl hålla lite tyst om det, ok? Jag hoppas att det räcker ändå, att jag helt enkelt lyssnar när han vill ventilera sina tankar och idéer även om jag inte kommer med några briljanta motfrågor just nu. För mer än så klarar jag inte riktigt av just nu.

 

Tagged in , ,

3 Responses on “Inte bara koncentrationen som saknas”

 1. Lania skriver:

  Jag lovar, jag ska inte säga nånting. :)
  Jag tror att han är glad att han har en sån fin tjej som du som lyssnar och vill förstå. Och grejen är ju den att du gör i vanliga fall, men att det är lite speciellt just nu. Och det är han medveten om. Det finns ju inte på kartan att han inte skulle tycka om dig mindre bara för att du inte ställer sjukt smarta frågor tillbaka varje gång han berättar något, eller hur?

  Du förstår mer än du tror, även fast det kanske känns trögt. Men du har inte tappat dina förmågor. Däremot så måste din hjärna och kropp fokusera på annat just nu, som är viktigare. Smarta comebacks och så vidare får vänta. Överlevnadsinstinkten kickar in. Och det är bra. Och jag måste säga att du är en otroligt smart och begåvad tjej, det är i alla fall vad jag kan uttyda från dina texter och dina foton.

  Nu ska jag sova. Kram på dig. :) <3

 2. Sofia skriver:

  Ja, jag hoppas det. Och han vet såklart att det är så här, för jag har såklart pratat med honom om det nu(och han läser även bloggen lite då och då ;)).

  Men det känns så himla trist att inte vara den person jag brukar vara, som fattar saker fort och kan komma med rappa och smarta frågor eller insikter. Fast det är väl bara att gilla läget och vänta tills det blir bättre.

  Och tack för komplimangen! Jag är jätteglad att jag hittat dig! <3

 3. Lania skriver:

  Tack Sofia! Jag är jätteglad att jag har hittat dig också! ^_________^ <3<3<3<3

Leave a Reply