Årssammanfattning 2014

Livet och funderingar 2 januari 2015 | 0 Comments

Jag har sett flera stycken fylla i den här listan och blev för en gångs skull inspirerad att göra det själv.

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?

Japp, fick barn!

Genomdrev du någon stor förändring?

Att få barn känns som en stor förändring även om beslutet om det tekniskt sett skedde 2013. Så kanske att jag äntligen fick gehör för att anställa en ny person till vårt företag.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? 

Ja, väldigt många faktiskt. Min bror fick barn 5 dagar efter oss, totalt oplanerat. Tre av mina vänner fick barn utspritt över året och grannen fick barn några veckor efter oss. Kul!

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?  

Ja, 10 augusti då vår dotter föddes är ett datum jag aldrig kommer glömma så klart.

Dog någon som stod dig nära? 

Nej.

Vilka länder besökte du? 

Bara Sverige för en gångs skull.

Bästa köpet? 

Hmm, det här var en svår fråga. Bilen kanske eftersom den varit välanvänd sen dess, dragkrok och kombi är en nödvändighet när en bor i hus känns det som.

Gjorde någonting dig riktigt glad? 

Min sambo och min dotter får mig att le och skratta varje dag så ja.

Saknar du något under år 2014 som du vill ha år 2015? 

Glädjen över att träna. Jag har börjat träna lite lätt igen men mest på såna där mamma/barn-pass och det är väldigt skönt i kroppen efter träningen men oj vad tråkigt det är. Saknar verkligen att komma till polestudion och träna järnet för att det är så himla roligt och knappt märka att det gått en och en halv timme. Just nu känns det som att jag aldrig kommer vara pepp på att träna igen.

Vad önskar du att du gjort mer?  

När jag var gravid så skulle jag mått bra av att röra mig mer även om det bara var kortare långsamma promenader. Annars kanske att jag generellt lyssnat på kroppen mer än vad jag gjorde och då menar jag mer mitt psykiska mående. Mådde verkligen inte bra av att jobba heltid så länge som jag gjorde.

Vad önskar du att du gjort mindre? 

Jobbat. Som jag skrev ovan så jobbade jag heltid alldeles för länge. Klarade inte alls av stress och press under graviditeten och jag borde verkligen tagit det på större allvar för jag mådde så mycket bättre så fort jag gick ner till halvtid.

Favoritprogram på TV? 

Jag brukar inte titta så mycket på tv men i år har det faktiskt blivit en hel del efter att vi fick barn. Dock mest Netflix och Viaplay där jag plöjt igenom en massa serier. Så kanske serien Switched at Birth.

Bästa boken du läste i år? 

Har inte läst så många böcker i år (vad gjorde jag hela semestern när jag bara var gravid och otymplig egentligen?), iaf inte jämförelse med vad jag brukar och de jag har läst har i de flesta fall varit barnrelaterade. De två böcker jag haft mest nytta av är Amning i vardagen och Ina May’s Guide to Childbirth. Den första tror jag varit en rejäl hjälp till att få den problemfria amning vi haft och den andra var den snuttefilt och trygghet jag behövde inför förlossningen.

Största musikaliska upptäckten? 

Haha, Imse Vimse Spindel kanske?

Vad var din största framgång på jobbet 2014? 

Att jag överlevde? Nej, det är lite för dramatiskt, så illa var det inte och det var inte jobbets fel att jag mådde så dåligt. Nej, största framgången som jag är sjukt glad över är att jag lyckats övertala en av mina vänner och tillika en fantastisk programmerare att börja jobba med oss.

Största framgång på det privata planet? 

Oj, det här var svårt. Det här med att vi fick barn vet jag inte om det räknas som en framgång, jag menar det är ju något som väldigt många går igenom. Iofs är det första gången för oss så det är väl en framgång att allt gick bra och att vi fick en fantastiskt fin och frisk dotter.

Största misstaget? 

Som jag skrev tidigare så att jag inte lyssnade på min kropp bättre och gick ner i arbetstid tidigare. Relaterat till det var det också ett misstag att inte ta in en ersättare till mig mycket tidigare än vi gjorde.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 

Både och skulle jag säga. Första halvåret var jag deppigare och mer ledsen än jag varit på flera år men andra halvåret, efter att hon föddes, har jag varit mycket gladare.

Vad spenderade du mest pengar på? 

Utan att ha kontrollräknat så tror jag att det är vårt barn. Vi har fått väldigt mycket, kläder, barnvagn m m men det är ju en himla massa annat vi skaffat iom hela barngrejen. Skötbord, sjalar, bärsele, barnstol, bilstol, amningskudde, större sängar.

Något du önskade dig och fick? 

Ett glatt och friskt barn.

Något du önskade dig och inte fick? 

En skadefri förlossning.

Vad gjorde du på din födelsedag 2014? 

Vi hade tårt- och kak-kalas på eftermiddagen här hemma. Det var  ett perfekt sätt att ha folk över när vi ännu inte kände oss helt varma i kläderna med det här med att ha barn.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 

Jobbat mindre och tränat mer. Känns som ett sånt där svar som väldigt många skulle skriva men det är inget som hör till vanligheterna för mig. Normalt sett, när jag inte är gravid, så jobbar jag alldeles lagom mycket och jag tränar så mycket som är jag nöjd med. Men i år blev det bara fel.

Vad fick dig att må bra?  

Min sambo.

Vem saknade du? 

Min farmor. Det var många år sen hon dog men i år har jag saknat henne mer än annars.

De bästa nya människorna du träffade? 

Min dotter helt klart.

Mest stolt över? 

Att jag höll mig lugn genom hela förlossningen, trots att det tog tid och var lite besvärligt, så att även vår dotter var lugn genom hela processen.

Högsta önskan just nu? 

Att vi skulle ha råd att anlita en inredningsarkitekt som kan hjälpa oss att få ordning här hemma.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?  

Inte säga ja till att göra saker på jobbet om det går ut över min sambo och dotter. Jag har jobbat lite till och från nu under hösten för det har inte funkat så väldigt bra med den ersättare vi hade för mig och det har inte varit bra för mitt humör. Jag kommer jobba lite då och då, styrelsemöten och andra planeringsmöten men det är bara roliga saker så det är okej. Men jag ska verkligen se till att njuta av att vara hemma med min dotter.

Leave a Reply